Edit Content

O nama

Kompanija Economy House d.o.o. je porodična firma, osnovana u julu 2021. godine, sa sedištem u Beogradu. Naša delatnost je maloprodaja i veleprodaja second hand tekstila.

Kontakt

Prodavnica polovne garderobe – Second Hand Shop

  • Home
  • -
  • second-hand
  • -
  • Prodavnica polovne garderobe – Second Hand Shop
Prodavnica polovne garderobe – Second Hand Shop

Da li ste znali da prosečan čovek godišnje izbaci oko 30kg garderobe? Čak 70% te garderobe završi na deponijama, dok se samo 30% uništi.

„Brza moda“, kako je nazivamo, jedan je od najvećh zagađivača planete danas. „Brza moda“ se zasniva na masovnoj prozvodnji modernih komada garderobe koji se zatim prodaju po povoljnim cenama. Međutim, kako brzo ovi trendovi dolaze, tako brzo i odlaze, nametajući potrošačima da iznova kupuju nove „trendi“ komade.

Tamna strana modne industrije

U procesu proizvodnje odeće koriste se mnogobrojne hemikalije, a sama vlakna danas su velikim delom sintetička, odnosno veštačka. Ta veštačka vlakna spadaju u vrstu plastike koja se zatim kao mikro zagađivač nađe na našim deponijama i u našim vodama. Još jedan od problema modne industrije danas je i eksploatacija radne snage u siromašnim zemljama gde se najčešće nalaze najveći proizvodni pogoni ovih firmi.

Zašto da prodavnica polovne garderobe bude vaš odabir?

Potreba za održivošću navela je mnogo da promene svoje navike. Širom sveta danas prodavnice polovne garderobe postaju sve popularnija mesta za kupovinu, a termin „thrifting“ postao je sinonim za vraćanje života starim komadima, kako garderobe tako i aksesoara, obuće, predmeta, itd.

Šta možete pronaći u prodavnici polovne garderobe?

Kod nas je kupovina u prodavnicama polovne garderobe i dalje delimično tabu tema, velikim delom zbog nedovoljne informisanosti. Sva garderoba se pre dolaska u prodavnicu obavezno sortira i dezinfikuje. Garderoba se može uvoziti iz više izvora, nekada je to garderoba koja dolazi iz magacina velikih trgovinskih lanaca nakon prolaska sezone, nekada je to vraćena roba, itd.

Veći deo garderobe u prodavnicama polovne garderobe ili nema, ili ima jako malo tragova korišćenja.
Svima je poznato da se u prodavnicama polovne garderobe mogu pronaći komadi po jako povoljnim cenama, ali šta je zapravo to što tamo možete naći.

• Unikatne komade garderobe proizvedene za inostrano tržište.
• Brendirane komade garderobe (Boss, Lacosta, Zara, Nike, Adidas, itd.).
• Pored garderobe, prodavnice vrlo često prodaju i polovnu obuću, aksesoar i kućnu galanteriju.
• Mušku i žensku garderobu za sve starosne dobi.

Economy House prodavnice polovne garderobe

U Economy House prodavnicama polovne garderobe na čak dve lokacije u Beogradu možete pronaći brendiranu robu koja je rađena za neko drugo tržište. To znači da ćete kupovinom kod nas uštedeti novac, dobiti kvalitet i učestvovati u pametnim kupovinama koje su dobre za okolinu.

Nalazimo se na tri adrese:
• Bulevar Kralja Aleksandra 382
• Bulevar Kralja Aleksandra 448A
• Vidikovački venac 67a (pijaca)

Posetite nas i postanite deo nove kulture koja donosi dobre stvari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *